Artikelen en cursusteksten over mindfulness

Praktische teksten waar je direct iets aan hebt.

Mindfulness als vaardigheid in het ontwikkelen van een open houding bij alles wat zich aandient in je leven is beslist waardevol. Maar het is niet voldoende als het gaat om psychisch leed; daar is echt veel meer voor nodig. Dat zeg ik op basis van 40 jaar ervaring als psychotherapeut en opleider. Trouwens de meeste vormen van psychotherapie werken slecht tot matig. Dat blijkt elke keer weer uit grote overzichtstudies die kritisch onderzoeken of het ook echt werkt.

Bovendien is mindfulness veranderd in McMindfulness. Voor elk wat wils zonder dat het gezond en voedzaam is. Mindfulness voor aambeien tot zweetvoeten, voor angstklachten tot zwaarmoedigheid. Mindful Mama, Mindful Kids, -manager, -opa & oma enzovoort. Mindful afvallen, zwanger worden, bevallen, ouder worden, kleuren, communiceren, sporten en Mindful Prostate and Anal Massage! Mindfulness is Big Business geworden en het is steeds moeilijker om een hulpverlener te vinden die echt weet hoe het werkt. Let dus ongelofelijk goed op zodat je niet bij een van de vele beunhazen terecht komt. En, bij psychisch leed waar je zelf niet uitkomt: zoek een MOL-therapeut.

Nieuwsbrief
Maandelijks stuur ik een nieuwsbrief met een instructieve tekst zover de Method of Level (MOL) en de Perceptual Control Theory waarop de MOL is gebaseerd. Wil je die ontvangen? Stuur dan je mailadres met de vermelding ’s.v.p. nieuwsbrief’ naar info@gerschurink.nl

Sta daar eens even bij stil!
Sta daar eens even bij stil! is de titel die ik gegeven aan de vertaling van Hold That Thought: Two Steps to Effective Counseling and Psychotherapy with the Method of Levels. T.A. Carey, 2008.
Dit boekje is een plezierige en vlotte introductie in de Method of Levels (MOL). In twee tot drie uur leestijd maak je kennis met de MOL. Een goede manier om te bepalen of je je verder in de MOL wilt verdiepen door er meer over te lezen of er een cursus in te volgen.
Ik wil graag de MOL uitdragen en om de kosten zo laag mogelijk te houden heb ik het boek zelf vertaald en uitgegeven. Het alleen digitaal te koop in twee formaten: PDF en ePub. Een preview van Sta daar eens even bij stil! staat hieronder.

Hoe te bestellen? Maak €7,00 over op Schurink, Borne, NL61 TRIO 0390 3645 76 met vermelding van ‘Stil!’ en stuur dan ook direct even een mailtje dat je betaald hebt naar info@gerschurink.nl. Als antwoord op je email ontvang je binnen 1 tot 3 werkdagen het boekje in ePub- en PDF-formaat.

Instructieve teksten
In de afgelopen jaren heb ik veel instructieve teksten geschreven voor mijn cursussen MBCT. Deels voor therapeuten en deels voor clienten. Je kunt ze met bronvermelding gebruiken in een eigen therapie, training of coaching.

Gedragspatronen-begrijpen-en-veranderen.pdf

Een inleidend hoofdstuk uit: Schurink, G. (2009) Mindfulness. Een praktische training in omgaan met gevoelens en gewoonten. Zaltbommel: Thema.

Unified_Mindfulness_&_Brightmind_-_een_perfecte_mindfulnesstraining_.pdf

Brightmind, heldere geest, is een nieuwe mindfulness-app voor de iPhone of iPad. Het is een systematische training in mindfulness-vaardigheden volgens de aanpak van Shinzen Young.

Voorstellingsvermogen_gebruiken.pdf

Hoe je mindfulness gebruikt bij het aanleren van nieuw gedrag

Hoe-ontwikkel-je-acceptatie?.pdf

Uitleg, verhalen en gedichten die helpen om te begrijpen hoe je leert accepteren.

Mindful_Exposure.pdf

Hoe je mindfulness als trauma-behandeling kunt gebruiken. Een eenvoudige en zeer werkzame methode!

Meditatie-Instructies-voor-trainingen.pdf

De teksten bij alle mindfulness-oefeningen zoals de bodyscan, drie minuten ademruimte en keuzeloze aandacht.

Mindful_vragen_stellen_&_zwijgen.pdf

Mindful vragen stellen zodat je je client helpt om antwoorden, inzichten en oplossingen te vinden.

Mindful-reageren-op-feedback.pdf

Een stappenplan om mindful de meditatieervaringen van clienten te bespreken. Wordt ook wel enquiry genoemd

Voorbereiding-op-de-mindfulness-oefeningen.pdf

De mindfulness-oefeningen zijn effectiever na een goede "warming-up".

Waar-richt-je-je-aandacht-op.pdf

Mooie uitleg van de verschillende domeinen waarop je je aandacht kunt richten.

Mindfulness-in-Schematherapie-en-Mindfulness.pdf

Hoofdstuk uit dit boek. Mindfulness als psychologische interventie: wat is het, hoe werkt het en bij welke klachten?

Cursus Aandachtige Gespreksvoering in Bunnik op 6, 7 en 27 juni 24Tweemaandelijks stuur ik een nieuwsbrief met een instructieve tekst zoals je die in de rubriek Literatuur MOL kunt vinden. Wil je die ontvangen? Stuur dan je mailadres met de vermelding s.v.p. nieuwsbrief naar

info(_AT_)gerschurink.nl